bezár
 

art&design

2010. 02. 18.
Makett-építési bemutatók a Közlekedési Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Makettépítési bemutatókat tartanak hétvégén a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban Budapesten.
Szombaton a Szolnok-Martfű Makettező Klub tagja repülő, a Miskolci Makettező Klub tagjai repülő-, figura-, harcjármű-, polgárijármű-makettek építésébe vezetik be az érdeklődőket. Vasárnap is hasonló program várja a látogatókat, de a polgári járművek építését bemutató tagok nem lesznek jelen.

A II. Makettező Gála című kiállítás ideje alatt március 6-ig minden hétvégén tartanak építési bemutatót, február 27-én és 28-án a többi között a sci-fi, a test és tetőtér témája is megjelenik a makettek között - közölte az esemény kommunikációs tanácsadója az MTI-vel.

A tárlaton olyan mérethű harci járművek, katonai és polgári repülőgépek, gépkocsik és hajók makettjei láthatóak, amelyekkel alkotóik már bemutatkoztak a hazai, vagy éppen külföldi versenyeken és kiállításokon. A szakmai zsűri ebből a körből válogatta ki 2009 legszebb makettjeit, és tárja a budapesti közönség elé.

A koncepció ugyanaz volt, mint az egy évvel ezelőtti I. Makettező Gáláé: a magyar makettépítő társadalom egy éves munkájának összefoglaló bemutatása, hogy így egy helyen lehessen megnézni a legjobb, legszebb és legtöbb versenyt nyert maketteket.

A kiállításon megtekinthető több száz makett és dioráma gyakorlatilag a teljes repüléstörténelmet felöleli, a kétfedelű repülőgépektől kezdve egészen a Millennium Falconig.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés