bezár
 

art&design

2010. 02. 19.
Kétméteres gitárok a miskolci Kocsonyafesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A már megszokott jégszobrok mellett az idén tizenegy, egyenként két méter magas műanyag gitárral telik meg Miskolcon a Szinva-terasz a pénteken kezdődő jubileumi, tizedik Kocsonyafesztivál alkalmából, innen indul az egész országot bejáró útjára a gitáROCK! szabadtéri művészeti produkció.
Az új street art gitárok - hasonlóan a Budapesten évekkel ezelőtt megjelent Cow parade teheneihez - egyedi alkotások, a festésre közismert művészek és közéleti személyiségek vállalkoztak.

Feladatuk az idén az volt, hogy a Fender által jóváhagyott Fender Stratocaster gitártesteken mutassák be, mit jelent számukra a zene. Figyelemre méltó és nagyon különböző alkotások születtek: az alkotók között ismert rádiós személyiségek - Bochkor Gábor, Boros Lajos, Voga János, Sebestyén Balázs, Rákóczi Fereencz, Vadon Jaános - találhatók, de vállalta a felkérést a HVG címlapkészítője Szoboszlay Péter és Kőhalmi Zoltán, miként Geszti Péter is. Két ismert festő - ef. Zámbó István Szentendréről, Tóth Tamás Keszthelyről is útjára indította a Stratocastert.

Csak erre az alkalomra összeálltak a hazai rockújságírás ismert szereplői – Uj Péter (Index) és Bihari Balázs (WAN 2), kiegészülve két zenei bloggal (LG, Quart) –, és egészen rendhagyó módon dolgozták fel a hazai rockújságok fejlődéstörténetét. A 11. gitár is különleges: ismert tetoválóművészek alkotása.

A gitáROCK! a kocsonyafesztiválon láthatóak először, majd az év folyamán szinte valamennyi fontosabb szabadtéri kulturális eseményen feltűnnek, majd az év végén ismét visszatérnek Miskolcra és 2011-ben a ROCK! - miskolci rockmúzeum területén láthatóak majd.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Todd Phillips: Joker
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés