bezár
 

art&design

2010. 02. 19.
Kezdetét vette a kultúrák közeledésének ENSZ-éve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hivatalosan is kezdetét vette csütörtökön Párizsban a kultúrák közeledésének éve, az a programsorozat, amelynek keretében az ENSZ szűkíteni akarja a különböző kultúrák között tátongó szakadékot.
A világszervezet védnöksége alatt a következő hónapokban világszerte több mint háromszáz projekt keretében próbálják mélyíteni a kultúrák közötti kölcsönös megértést és tiszteletet.

"A globalizált világban nincsenek határok, ezért olyan fontos a régiók, az országok és a vallások közötti párbeszéd" - hangsúlyozta a megnyitó alkalmából Hans d'Orville, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) igazgatóhelyettese.

Az igazgatóhelyettes szavaihoz Cornelie Peiper német államminiszter hozzáfűzte: úgy véli, éppen a globalizáció hozza magával azt, hogy az embereknek többet kell tenniük a kultúrák és a vallások közötti párbeszédért.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár üdvözlő üzenetében kiemelte, hogy vannak olyan szélsőségesek, akik még mindig más kultúrákat és hagyományokat tüntetnek fel gonoszként, és teszik ezzel erőszak célpontjává. "Megmutatjuk, hogy egy békésebb világhoz elengedhetetlen a megértés és a kultúrák közötti dialógus" - fogalmazott a világszervezet vezetője.

A kultúrák közeledésének éve alkalmából Irina Bukova, az UNESCO főigazgatója nemzetközi szakértői tanácsot hívott életre. A testület a jövőben évente legalább egyszer ülésezik majd, és ajánlásokat tesz arról, miként lehetne előmozdítani az interkulturális párbeszédet.
"A kultúrák közeledésének nemzetközi éve azt hivatott megmutatni, hogy a kulturális sokszínűség nem szükségszerűen vezet a kultúrák harcához" - hangzott el az UNESCO székhelyén, Párizsban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés