bezár
 

art&design

2010. 02. 22.
Publikálatlan André Kertész-fotók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A negyedszázada elhunyt világhírű magyar származású fotóművész, André Kertész eddig publikálatlan képei is szerepelnek egy közelmúltban megjelent és Esztergomot bemutató kötetben.
A fotográfusok városa című kiadványt Balla András szerkesztette; a kötet bemutatja az idén 42 éves esztergomi fotókör, mai nevén Art Fotóstúdió valamennyi alkotóját és a neves elődökre emlékezve eddig sehol meg nem jelent André Kertész fotókat ad közre. Utóbbiakat a művész egy évvel halála előtt, 1984-ben készítette esztergomi látogatásán.

Az angol és magyar nyelvű füzetben André Kertész mellett megemlékeznek a száz éve született Martsa Alajos fotóművészről, aki inspirálója lett egy nagyigényű városi fotóamatőr mozgalomnak, amelynek tagjai 1968 őszén hozták létre az azóta híressé vált Esztergomi Fotóklubot.

A kiadvány méltatja az Esztergomi Fotóbiennálét, amely 33 éve működik és máig a legjelentősebb konceptuális fotósszemle.

"A meghirdetett témák a fotóművészet időszerű kérdéseire irányítják a figyelmet, és egyre több a képzőművészet felől érkező kiállító. Talán nem túlzás azt állítani, hogy hazánkban a képzőművészet és a fotó összebékítése érdekében az Esztergomi Fotóbiennále tette a legtöbbet" - írta a kötet bevezetőjében Kaposi Endre festő, fotóművészeti szakíró.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés