bezár
 

art&design

2010. 02. 22.
Párizsi rezidens program fiatal magyar képzőművészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rezidens programra szóló pályázatot írt ki egy párizsi galéria fiatal külföldi kortárs képzőművészeknek a helyi kulturális intézetek, köztük a Párizsi Magyar Intézet (PMI) közreműködésével.
A Palais - Royal OpenAir elnevezésű rezidens programra 40 év alatti vizuális művészek jelentkezését várja a francia főváros szívében, a Palais Royal kertjében található Peter's Friends galéria és a PMI - tájékoztatta a kulturális intézet hétfőn az MTI-t.

A fiatal európai tehetségek párizsi megismertetését szolgáló programra a magyar képzőművészek május 7-ig nyújthatják be jelentkezésüket. A nyertesnek július 5. és 30. között párizsi tartózkodást és egy erre az alkalomra, szabadon választott téma alapján létrehozott projekt számára önálló kiállítást biztosít a Peter's Friends galéria, amely a kiállított műveket látogatóinak megvásárlásra kínálja.

A galéria a Palais Royal, az egykori királyi palota árkádjai alatt található. A Louvre múzeumával szembeni épület ma Franciaország egyik legnevesebb színházának, a Comédie Francaise-nek, a francia Államtanácsnak és a kulturális minisztériumnak ad otthont.

A pályázatról további információkat és a jelentkezési lapot angol és francia nyelven a www.propenair.com honlapról lehet letölteni.
A PMI tájékoztatása szerint az idén először meghirdetett Vasarely ösztöndíjat Vincze Ottó nyerte el; erre a pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma írta ki.

Az ösztöndíj egymillió forintot, valamint június és szeptember közötti szabad alkotói időszakot biztosít. A felhívásra összesen 33 képzőművész pályázott. A nyertes két hónapot tölthet a PMI-ben és az aix-en-provence-i Vasarely Alapítványnál, majd a PMI Vasarely Galériájában kiállítást rendeznek műveiből.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés