bezár
 

art&design

2010. 02. 24.
Kesudió és textilek Mozambikból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mozambiki batikművészek kézzel festett textiljeiből, a Dhlambo nevű közösségi művészegyesület tagjainak munkáiból nyílik kiállítás szerdán a Merlin Színházban, egyúttal megkezdi működését a Merlin falain belül a fair trade, a méltányos kereskedelem boltja.
A délkelet-afrikai Mozambikban működő egyesület tagjainak tárlatát - amely április 22-ig látható - Gassama-Szabó Bernadett művészettörténész nyitja meg, utána Újszászi Györgyi, a Védegylet munkatársa, a magyarországi Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség elnöke beszél a fair trade mozgalomról.

A méltányos kereskedelem (fair trade) lényege, hogy az általános világpiaci áraktól függetlenül olyan árban állapodnak meg a résztvevők, amely valóban kifejezi az előállítók anyagi és munkaráfordításait, figyelembe véve a gazdasági, szociális és ökológiai körülményeket - tájékoztatta az MTI-t Újszászi Györgyi.

Mozambikban a száraz időszakot novembertől áprilisig az esős évszak váltja, s ez a végéhez közeledik. Érik a kesudió, amely az ország fő exportcikke, a Zambézi folyó torkolatvidékén pedig ilyenkor a cukornádat vágják - adott tömör országismertetőt a magyar Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség elnöke.

A Fair Világ közhasznú szervezet, tagjai civil egyesületek, mint például a Védegylet, vagy a Tudatos vásárló.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
Jonathan Levine: Csekély esély
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés