bezár
 

art&design

2010. 02. 28.
Ötven éve jött létre az első Playboy Klub
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kerek évfordulóra készül az idén a Playboy-birodalom: ötven évvel ezelőtt, 1960. február 29-én hozta létre Chicagóban a cégalapító, Hugh Hefner az első Playboy Klubot.
Az intézmény megszületése egyszersmind lehetőséget nyújtott a Playboy Nyuszik (Bunny), a lengeöltözetű, nyuszi kosztümös, tökéletes testű lányok kulturális ikonjának megteremtésére is, jóllehet kezdetben csak a felszolgálás volt a feladatuk.

A cég hatalmas partikat, kiállításokat és visszaemlékező cikkek megjelentetését tervezi a jubileumra. Június 10-én a világ ötven városában rendeznek egyszerre Playboy Klub-partikat, de hogy pontosan hol, az egyelőre még titok.

Az eredeti Playboy Klubokból egyébként - számuk a kezdeti időkben mintegy negyvenre rúgott - ma már egy sem üzemel. Az Egyesült Államokban az utolsó 1988-ban zárt be.

A nyuszi kosztümös felszolgáló lányok "ötlete" azonban túlélte a bezárási hullámot, olyannyira, hogy 1996-ban Las Vegasban, a Palms Casino Resortban újra megnyílt egy Playboy Klub. Példáját az idén két másik követi, méghozzá a floridai Miamiban és a mexikói Cancúnban.

A bevétel mindenesetre jól jön a Playboy magazint is kiadó vállalkozásnak, a Playboy Enterprises-nak, amely a külső csillogás ellenére bizony egyre komolyabb anyagi veszteségekkel küzd az utóbbi években.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Interjú Kovalik Balázzsal aktuális munkáról, a fiatalok lehetőségeiről, a szakma működéséről és helyéről Magyarországon
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés