bezár
 

art&design

2010. 03. 01.
Sátraztál már a Deákon?
Chevrolet pályázat Urbánus Kempinggel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sátraztál már a Deákon? 2010. február 23-tól merész vállalkozásba kezdett 93 magyarországi fiatal. Velôtrázó, frappáns és elgondolkodtató alkotásokon dolgoznak divattervezôk, grafikusok, filmesek és építészek, vegyes csapatokban. Céljuk a városi lét kreatív, mûvészi újraértelmezése. Hívószó a Chevrolet!
Chevrolet designMegkezdődött az Urbánus Kemping, melyre a defo hívta azt a 93 hallgatót, akik a Young Creative Chevrolet pályázat keretében úgy döntöttek, megmérkőznek az európai élvonallal. A kontinens valamennyi művészeti karán tanuló, felsőoktatásban részt vevő, 30 év alatti diákja jelentkezhetett a felhívásra lehetőséget kapva ezzel, hogy bebizonyítsa, a “design erő vele van” és övé a legkreatívabb koncepció.

A Chevrolet pályázat egy kivételes alkalom arra, hogy a legifjabb tervező, alkotó generáció bizonyíthassa, van átjárás művészet, design és üzleti világ között. Magyarországon egy felkészítô tréning és workshop melegítette be a fiatalokat, hogy dobogós hellyel zárják részvételüket.

Mivel a versenykiírás erősen kötődik a városi környezethez, az idei program ehhez alakított és tematizált formában jelenik meg, egy szokatlan kalandtúra és kemping keretében. Divat, vizuális művészet és film kategóriában versenyezhetnek a résztvevők, az arany csokornyakkendős autómárka jegyében. A sikeres pályázat feltétele, hogy a konkrétumoktól elrugaszkodva, szabad, művészi nyelven fejezzék ki a városhoz és az autózáshoz kapcsolódó élményeiket, asszociációikat.

Az Urbánus Kemping 2010. február 23-án vette kezdetét a Lánchíd 19 design hotelben, egy egész napos tréninget magában foglaló alaptáborral. A tábor délelôtt tizenegy órakor, a Chevrolet köszöntôjével illetve sokszínű, innovatív márkabemutatásával kezdődött. Ezt követte a defo komplexebb prezentációja, illetve a grafikai designer illetve kommunikációs szakemberekből álló csapat bemutatása. Az ebédszünet után, a pályázók számára szervezett izgalmas, egymás, és önmaguk kreatív képességeit felfedő training kezdődött, mely során kiderült, hogy a különböző egyetemek hallgatói, merőben eltérő látásmódokat ütköztetve, képesek rendkívül izgalmas, de a prakticitás szempontjából is használható ötleteket produkálni.

Ezt követően kortárs szellemi kalandtúra indul, három hetes online workshop formájában, ahol trendeket, sikertörténeteket ismernek meg a hallgatók, és feladatokat kapnak a kemping blogoldaláról. Egy hónap áll a rendelkezésükre a pályázat anyagának kidolgozásához, melyet április 15-én adnak le az egyes csapatok. Pénzdíj és nemzetközi publicitás mellett számos megjelenési lehetôséget kapnak a győztesek.Chevrolet designAz Urbánus Kemping ötletgazdája a Chevrolet, kivitelezője és szervezője a defo. A defo innovációval, trendkutatással, design kommunikációval és koncepcióalkotással foglalkozó stúdió, amelynek célja a kapcsolatépítés és a kortárs design irányainak kommunikálása, melyet 2005-ben alapított és irányít Fónagy Dóra építész, belsőépítész, illetve Dávidházy Panni trendkutató. Kortárs művészeti és design háttérrel alkotott projektjeik egyedülállók a kreatív koncepcióalkotás és az integrált oktatás területén. 2009-ben vett részt a defo első alkalommal a Young Creative Chevrolet pályázat szervezésében és kivitelezésében, mely egy 5 napos workshopban valósult meg. Eredménye a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanulóinak (Fignár Réka, Nagy Veronika és Nyíri Barbara) 2. helyezése Visual Arts kategóriában.

Kövesse figyelemmel a workshopot és a pályázat eredményeit a kemping blog oldalán!

www.chevrolet.palyazat.defo.hu/wordpress
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Interjú Kovalik Balázzsal aktuális munkáról, a fiatalok lehetőségeiről, a szakma működéséről és helyéről Magyarországon
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés