bezár
 

art&design

2010. 03. 01.
Idén is lesz ásványfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos újdonsággal és a közönség által kedvelt, visszatérő programokkal várja március 6-án és 7-én látogatóit az immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezendő Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál a Miskolci Egyetem előcsarnokában és díszaulájában, a fesztivál témája: Ásványok és az ember - Ásványok mindennapjainkban.
A fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: idén egy újabb, eddig nem ismert természetes zeolit ásvány felfedezése is aktuálissá teszi az ásványok különleges világát.

A rendezvény célja a földtudomány bemutatása és megismertetése, ezt szolgálják a csiszolt és csiszolatlan ásványokat, féldrágaköveket, különböző különleges kőzeteket bemutató kiállítók is, akik nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de vásárolni is lehet náluk.

Olyan kiállításokat láthatnak majd az érdeklődök, amelyekből az is kiderül: az ásványok hogyan vannak jelen mindennapi tárgyainkban, például a számítógépekben, megtudható az is, hogy egy teljesen átlagos mobiltelefonnal hogyan lehet szeizmikus méréseket végezni, vagy azt, hogy mi az ásvány-előkészítés feladata.

A fiatal generáció számára pedig szeretnék az ásványokat, kőzeteket játszóeszközként bemutatni, ezért a kézműves játszóházban dísztárgyakat, szobrokat tudnak készíteni puha kőzetekből, természetes ásványokból készült festékkel pedig festhetnek is az érdeklődők, vagy kipróbálhatják ügyességüket az aranymosás terén.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása
irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés