bezár
 

art&design

2010. 03. 01.
A Vaterán debütál a digitális Rubik-kocka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az első digitális Rubik-kockára március 1. és 10. között licitálhatnak az érdeklődők az egyik aukciós portálon, az árverésen befolyt összeggel az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt támogatják.
A Rubik's TouchCube, azaz a digitális Rubik-kocka nagy sikerrel mutatkozott be 2009 végén az Egyesült Államokban. A játék egyelőre itthon nem kapható, az első érintésérzékeny kockára a Vaterán licitálhat a közönség - közölte az esemény kommunikációját végző cég az MTI-vel.

Az új Rubik-játék klasszikus forgatások nélkül, egyszerűen érintéssel kirakható. A játék fejlesztői törekedtek arra is, hogy a futurisztikus kinézetű termék hasonlítson a klasszikus változatra. A négyzetek animáltan mozognak azt a hatást keltve, mintha valóban forgatnánk az elemeket, a hangeffektekkel pedig a jellegzetes hangok is visszaidézhetők. A szabályok is ugyanazok, az új termék a klasszikus kockához hasonlóan 4,3×1019 variációs lehetőséget kínál a Rubik-fanatikusoknak.

Az új játékból már világcsúcs is született: egy amerikai versenyző állította fel a digitális Rubik-kocka kirakásának világcsúcsát 2009 októberében.

Az ötödik Vatera Premier árverésen befolyt összeggel az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt támogatja a portál és a hazai forgalmazó, a Rubik Stúdió. Az alapítvány azzal a céllal alakult, hogy segítse a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés