bezár
 

art&design

2006. 11. 10.
Túl korai még, vagy már túl késő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ISMERETLEN Katona(nő) különben hízelgő szóvégi zárójelét sokért nem adnám, hisz oly titokzatos felütés egy kiállítás megnyitójára. Így ismeretlenül, zárójelestül belegyalogolni a pogácsák maradékát magukba tuszkoló fejekbe, a halántékkal majdnem egyvonalban, késő őszön kiváltképp veszélyes.
De nem árt, ha néha a meghunyászkodás pokróca alól kimerészkedünk, és különösebb megfontoltság nélkül megnézünk egy kiállítást, akár Szentendrén, vállalva ezzel minden következményt, még a kockázatot is. Mert itt a viszonylagosság szélvégein egyensúlyozó lelki dolgok WC papírra kerülhetnek, nem beszélve a tiszta vízről, ami most nem lesz pohárba öntve (fe Lugossy László – Altestek és feltestek). Éleslátásunk és kritikai érzékünk elhomályosulhat, amint épp beleveszik egy kényszeres ablak mosás monotonitásába (Vincze Ottó – Tisztán látok). Átstrukturálódhat a néző és nézett, a külső és belső világ, kint és bent fogalmi megfeleltetésének kényszere egy ládányi stabil videó installációban (Bukta Imre – Cím nélkül).

Bár a kiállítás megnyílt, az Ismeretlen Katona(nő) még megtekinthető, és ahogy lehet döbbenete, például az egyszerűségnek is, ezek az installációk sem fukarkodnak meglepetéseket tartogatni, kinek–kinek vérmérséklete szerint. Mint az élet, olykor közhelyesen, olykor szinte „magic”– szerűen (Csontó Lajos – The Magic Life).

Bukta Imre, Csontó Lajos, fe Lugossy László, Pacsika Rudolf, Szirtes János, Vincze Ottó kiállítása

Vajda Lajos Stúdió, Szentendre

Megnyitotta: az ISMERETLEN Katona(nő)

2006 október 16. – október 29.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés