bezár
 

art&design

2010. 03. 22.
Bowie, Atlantisz és gúzsba kötött szerelem
Abodi Dóra a WAMP Hónap Designere Márciusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bowie, Atlantisz és gúzsba kötött szerelem A WAMP, a válság ellenére növekedő magyar márkák mezőnyében a legjobb 10 közé került a Kreatív online szavazásán! A design vásár az egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal magyar divattervezőt, Abodi Dórát választotta a Hónap Designerének Márciusban.
A Modart Divatakadémia frissen végzett hallgatója már túl van egy new york-i divatbemutatón, ami után 2010-es tavaszi kollekciójának profi fotózást szervezett a celebstylist Spry Lee Scott, Jon Moe divatfotós vezényletével. A mindössze 2008 óta létező márka tulajdonosát idén felterjesztették a Glamour magazin Woman of the Year díjára Divattervező kategóriában, jelenleg pedig a WAMP arcaként a márciusi Hónap Designere, akinek standja kiemelt helyen szerepel majd a március 28-án rendezett vásáron is.
Dora Abodi
Abodi Dóra inspirációs világának változatos sarokpontjai: a francia divat légies eleganciája és nőiessége, a luxus anyanyelvén beszélő olasz divat, a magyar kézművesség hagyománya és a laza, könnyed és érzelmes román attitűd. A magyar divatban egyedülálló látásmóddal rendelkező tervező munkáját, rendkívül kifinomult szabásvonalak és határsértő megoldások jellemzik, melyek friss, dinamikus és ultratrendi kiállásukkal méltán vívták ki pozíciójukat a fiatal hazai divat élmezőnyében.
Dora Abodi
A WAMP Hónap Designere

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

A díjazott terméke egy hónapig a WAMP kreatív anyagainak, kampányainak és általános kommunikációjának középpontjában áll, illetve a vasárnapi design vásáron is kiemelt standot kap. Ezek mellett a WAMP segítséget kíván nyújtani a tervező számára egy minél szélesebb nyilvánossághoz való eljutásban éppen ezért saját kommunikációs felületeit egy hónapig egy erre méltó tervezőnek ajándékozza.
Dora Abodi
WAMP - a Design Vásár, 2010. március 28. Gödör Klub, Erzsébet tér
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés