bezár
 

art&design

2010. 03. 26.
Elefántok lepik el Londont májusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elefántok tömege lepi el Londont májusban: 250 színpompás elefántszobor elhelyezésével a veszélyben forgó ázsiai elefántok helyzetére akarják felhívni a brit főváros lakóinak figyelmét.
A szobrok némelyikét világhírű tervezők és művészek - köztük Lulu Guinness, Tommy Hilfiger és Jack Vettriano - alkották. A színpompás darabok mérete a elefántborjakéhoz hasonló. Az ormányosokat május 3-án helyezik ki Londonban, olyan helyeken, mint a Parliament Square, a Hyde Park és a South Bank. A 70 kilogrammos alkotások június végéig maradnak az utcákon, ezt követően árverést szervez belőlük a Sotheby's aukciósház.

A város eddigi legnagyobb szabadtéri művészeti akcióját az Elephant Family szervezi, a jótékonysági szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet az ázsiai elefántok helyzetére. A csoport szerint az Ázsiában élő példányok nagyobb veszélyben vannak afrikai rokonaiknál.

Jártukban-keltükben a londoniak igazán egyedi elefántokba botolhatnak, Hilfiger ormányosa például zöld mohikánfrizurát visel, Guinnesé pedig csókos szájat kapott, de akad olyan is, amelyet valódi smaragdokkal díszítenek - ez minden bizonnyal biztonságosabb helyen várja majd a látogatókat. Az egyik legizgalmasabb példány minden bizonnyal Benjamin Shine brit művész híres londoni fekete taxikra hajazó elefántja lesz.

Az árveréstől az Elephant Charity azt várja, hogy kétszerese is befolyhat a megcélzott egymillió fontnak (294,1 millió forint). Emellett "reméljük, hogy a parádé felvidít mindenkit a választások idején" - mondta a szervezet egyik vezetője.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés