bezár
 

art&design

2010. 03. 26.
Alsóneműért megtekinthető tárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vedd le az alsóneműd vagy húzz el! címmel nyílik szombaton képzőművészeti performansz-kiállítás a dél-ukrajnai Odesszában, amelynek látogatói csak alsóneműjükért cserében tekinthetik meg a tárlatot szervező kijevi művész képeit.
A TrueMan művésznevet használó kijevi festő a nem mindennapi, mindössze két órán át nyitva tartó kiállításról a korrespondent.net ukrán hírportálnak pénteken elmondta, hogy a festményeit csak azok láthatják, akik belépődíj gyanánt átadják neki saját alsóneműjüket. A látogatók intim ruhadarabjukat magukkal hozhatják a zsebükben vagy a táskájukban, de a galériában rögtönzött fülkében is levehetik - tette hozzá.

Aki meg szeretné kapni a kiállított alkotások valamelyikét, annak nyilvánosan kell megszabadulnia alsóneműjétől. Ezt a feltételt a művész a munkájáért járó fizetségként szabta meg.

TrueMan a hírportálnak kifejtette, hogy az alkotás intim folyamat, a művész hónapokat dolgozik egy-egy képen azért, hogy a közönség megdicsérje, értékelje, megvegye azt. A nézők részéről azonban meglehetősen ritka az ilyen reakció - fogalmazott. Szerinte a művészet temploma” a mozihoz vált hasonlatossá - amit a közönség ma lát, azt holnapra elfelejti, vizuális gyorsételként fogyasztja. Ugyanakkor ő a nézőnek egyenértékű cserét ajánl: a belső, intim világának részét képező alkotásait teszi szemlére az öltözék nem kevésbé intim darabjáért.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés