bezár
 

art&design

2010. 03. 28.
Négy nap árverés az Ágensnél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy napig, szombat délutánig lehetett licitálni az Ágens Fotóművészeti Galéria online árverésén, de úgy látszik, rövid volt az idő. Hiába a parádés választék klasszikus és kortárs fotóművészek munkáiból, csak kevesen vásároltak.
A legtöbben Moholy-Nagy László egy csendéletéért indultak harcba, amely a művész lányának, Hattula Moholy-Nagynak a tulajdonában levő eredeti negatívról készült 2005-ös, egyszeri nagyítás. A 90 ezer forintos kikiáltási árat így 150 ezerre licitálták. Egy 1930-as évekbeli Moholy-Nagy-felvétel 1990-es nagyítását 126 ezer forintról 156 ezerre verték fel.

Tíz ajánlat érkezett Nagy Ottó Sándor 12 ezer forintról indított és 22 ezernél elvitt, Fehér László festőművészt ábrázoló felvételére. A Felföldi Fotográfusok Szövetségének 20 éves könyvbemutató kiállítási anyaga több mint hetven, bekeretezett, kiállításra alkalmas fotóval, egy vendégfallal hét licitet kapott, így 46 ezer forintról indulva 62 ezer forinton végzett.

Velican-Patrus Dóra hatdarabos Imago-sorozatának festővászonra készült giclée nyomatáért 100 ezer forintot kértek és 130 ezret adtak. Kinszki Imre 200 ezer forintos felülnézeti városképei közül kettő kelt el, mindkettő kikiáltási áron. Vámos László Kodály Zoltán-portréját hárman szerették volna megvenni, a győztesnek 29 ezer forintért sikerült megszereznie.

A klasszikus és a kortárs anyagban is az aktok iránt nyilvánult meg leginkább érdeklődés. A nemzetközi fotográfia nagy alakjának, a cseh Frantisek Drtikolnak az avantgárd nőideált megtestesítő két aktfotográfiáját, a Páros aktot és a Táncoló aktokat 133 ezer, illetve 187 ezer forintos kikiáltási áron vette meg valaki. Demeter (de Semeria) Károly Cigarettázó aktjára két licit érkezett, így 130 ezer forint lett a leütési ára. Ugyancsak ketten pályázták meg Újhelyi István fény-árnyék hatásokra épülő Akt lámpással fotográfiáját.

Kikiáltási áron vettek meg egy aktképet Brassaitól (80 ezer forint), Szöllősy Kálmántól (30 ezer forint), Csörgeő Tibortól (50 ezer forint). A kortárs fotográfusok közül Patrus Sándor klasszikus kompozíciójú aktja három licitet kapott, Tóth György, Koós László, Pándi Titusz aktfotói pedig alapáron keltek el. 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
Jonathan Levine: Csekély esély
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés