bezár
 

art&design

2010. 03. 28.
Puskás Ferenc emlékére nyílik képzőművészeti kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hommage á Puskás Öcsi címmel 58 műalkotást bemutató képzőművészeti kiállítás látható a focilegenda születésnapjától, csütörtöktől a Home Galéria szervezésében Budapesten, a Boscolo New York Palace szállodában egy hónapon át.
Kertész Csaba, a galéria vezetője elmondta az MTI-nek, hogy Puskás Ferenc most lenne 83 éves. Az évfordulóra a galéria fölkért magyar képzőművészeket, készítsenek alkotásokat a kiváló labdarúgóról. Így született meg az 58 mű, közülük négy szobor, valamint láthatók lesznek Hemző Károly és Kristóf Lajos korabeli fotográfiái is.

A kiállító képzőművészek között van például Gyémánt László, Konkoly Gyula, Fe Lugossy László, Orosz István, Rácmolnár Sándor, Wahorn András, Bada Dada, ef Zámbó István és két karikaturista, Kaján és TÓNIÓ munkái is a falakon lesznek.

A kiállításra katalógus is megjelenik a műalkotások reprodukcióival. A nyitó oldalon olvasható Esterházy Péter Puskás, Gödel, passz című írásából az az idézet, hogy "Puskás az utolsó teljes személyiség, az egyén mint személy, az utolsó, aki a szívet, a szellemet és az észt harmóniában birtokolta".

Az Esterházy-írást és Zelk Zoltán versét Alföldi Róbert színművész tolmácsolja a szerdai esti ünnepélyes megnyitón. Mód Orsolya csellóművész Casals és Bach egy-egy művét játssza és bemutatja tudását Kárászi Roland, Rocco labdazsonglőr - jegyezte meg a szervező.

Meghívást kaptak a megnyitóra az Aranycsapat még élő játékosai, Puskás Ferenc özvegye és megígérte részvételét Esterházy Péter is. 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés