bezár
 

art&design

2010. 04. 09.
Művésznegyed épülhet Újbudán uniós forrásból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Művésznegyed, kulturális központ épülhet Újbuda szívében európai uniós forrásból, miután a Közép-magyarországi Régió Fejlesztési Tanács döntése értelmében a XI. kerület több mint félmilliárd forintot nyert el egy pályázaton.
Az MTI értesülése szerint a júliusban kezdődő, jövő decemberig tartó városrész-fejlesztési programra a napokban csaknem 565 millió forintot ítélt meg a fejlesztési tanács.

Újbuda önkormányzata a Bartók Béla út Szent Gellért tér és Móricz Zsigmond tér közötti szakaszán, valamint a Gárdonyi-szobor körüli utcákban alakítana ki kulturális városnegyedet kávézókkal, éttermekkel, galériákkal, könyvesboltokkal, antikváriumokkal és a jelenleginél több zöldterülettel.

A projekt céljai között van egyebek mellett egy helytörténeti múzeum létrehozása, újabb kulturális és kereskedelmi célú üzletek kialakítása és a környező épületek megújítása. Ez utóbbihoz a kerület már hozzá is kezdett, ennek keretében a Gárdonyi-szobor környékén 60 millió forint önkormányzati támogatással elkészült több épület homlokzatfelújítása.
A kulturális városközpontprojekthez illő egységes arculat kialakításáért az önkormányzat tervezőkkel színdinamika-tervet készíttetett, melyben a homlokzatok színét írták elő.

Több éve ígérik az egykori Hadik kávéház felújítását is a Gárdonyi-szobor melletti téren, de a munkálatok még mindig nem fejeződtek be.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés