bezár
 

art&design

2010. 04. 09.
LIST: megjelent a glossy divatmagazin nulladik száma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A LIST az első olyan független digitális kiadvány Magyarországon, ami keresztezi a klasszikus glossy divatmagazinok felépítését és az internet innovatív előnyeit, egyedi szemléletével gazdagítva a hazai palettát.
Tartalmát tekintve a divat, design és a különböző művészeti ágak határait az ezen területeken alkotó kreatív tehetségek bemutatására fókuszálva térképezi fel.

Kiaknázva az egyre több lehetőséget nyújtó webtechnológiákat, hazánkban egyedülálló módon teljes mértékben online megtekinthető, megosztható és egyben le is tölthető PDF formátumban jelenik meg negyedévente.

A magazint a digitális generáció két lelkes képviselője, Szűcs István és Varga G. András alapította azzal a szándékkal, hogy saját víziójuk mentén létrehozzanak egy olyan platformot, ami kísérletet tesz arra, hogy összefogja és bemutassa a feltörekvő fiatal tehetségeket, folyamatosan kölcsönhatásba kerülve kreativitásukkal és friss szemléletükkel.
LIST
A periodika ugyanakkor önkifejező terepet jelent a divat, design és különböző művészeti ágak már elismert alkotóinak is, túllépve a berögzött felfogáson, folyamatosan kísérletezik. Célja, hogy motiválja a kreatív fiatalokat, megihlesse a már ismert alkotókat, illetve egy emberközeli inspirációs forrássá váljon mind a hazai, mind a globális olvasótábor számára.

Egy szenvedélyes és elhivatott csapat dolgozik a lapszámonként különböző témát feldolgozó tartalom megalkotásában és koordinálásában. Botos Dániel, Molnár Anikó és Katona Kriszta kreatív ötletei alapján születik meg a három pilléren nyugvó tartalom, mely a divat, mint leghangsúlyosabb összetevő mellett a design és a vizuális művészetek különböző területei köré épül fel. A magazin jelentős részét a különböző vizuális anyagok teszik ki, a szöveges tartalomban pedig jellemzően személyesebb aspektusból mutatják be olyan figyelemre méltó tervezők, művészek munkásságát, motivációját és sikerük hátterét; akik a maguk területén kimagasló színvonalon tevékenykednek.

Olyan stílusos véleményvezérek; az újdonságra nyitott, alkotó szellemű értelmiségiek; ambiciózus, érdeklődő fiatalok figyelmébe ajánlják a LIST magazint, akik értékelik az alternatívákat, igénylik és keresik a kreatív inspirációt.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés