bezár
 

art&design

2010. 04. 14.
Megszépült és akadálymentessé vált a Jász Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az utóbbi évek egyik legnagyobb rekonstrukciója nyomán a kor igényeihez alakították és komfortosították a jászberényi Jász Múzeumot, amely négy hónapos szünet után csütörtökön nyitja meg ismét kapuját a látogatók előtt - mondta el a közgyűjtemény igazgatója kedden az MTI-nek.
Hortiné Bathó Edit tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat vezetésével megvalósuló Jászkun kapitányok nyomában című turisztikai projekt keretében 16 fejlesztés készül el, és ezek közül elsőként a jászberényi múzeum rekonstrukciós munkálatai fejeződtek be.

A 18 millió forintos ráfordítás eredményeként megszépült a múzeum fogadótere, és kialakítottak egy akadálymentes illemhelyet. Emellett a mozgáskorlátozottak érdekében szintén akadálymentes lett a bejövetel és a belső közlekedés. A szabadtéri programok helyszínéül szolgáló belső udvari teraszt pedig befedték, hogy csapadékos időjárás ne gátolja a rendezvények megtartását.

Az igazgató szólt arról, hogy jászberényi Táncsics utcában található múzeum újbóli kinyitása után ismét megtekinthető a Lehel kürtje valamint az Élet a jászok földjén és A szabadságharc gyermekhősei című állandó kiállítás. A Jászság kézművesiparát bemutató időszaki kiállítás még április végéig látható, majd május közepétől Zsombolyai Mária festőművész alkotásai lesznek megtekinthetők.

Jászberényben a múzeumalapítás gondolata az országban az elsők között vetődött fel, a gyűjteményt 1874 karácsonyán avatták fel, állandó helyet 1931-ben találtak számára. A Jász Múzeum szakmai és közművelődési tevékenységéért 1999-ben elnyerte az Év Múzeuma címet.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés