bezár
 

art&design

2010. 04. 16.
Paint up! Visualpower virtuális-épületfestő verseny
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visualpower virtuális-épületfestő verseny címmel egyedülálló pályázatot hirdetett animáció- és mozgóképkészítőknek a Visualpower Kft. a Magyar Nemzeti Galéria közreműködésével.
A nyílt versenyen bárki részt vehet, aki ki szeretné próbálni a hazánkban még kevésbé ismert architekturális vetítés műfaját. A pályázat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen azoknak, akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra olyan alternatív irányzatában való megmérettetésre, mint a virtuális-épületfestés. A Magyar Nemzeti Galéria "B" épületének középső homlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályaműveket 2010. május 21-ig kell eljuttatni a kiírónak.
Paint Up!
A verseny döntőjét, amelybe a legjobb 12 pályaművet a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri választja be, június 19-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg a Magyar Nemzeti Galériában. Egyedi, óriás fényerejű projektorok segítségével mutatják be a közönségnek az előzsűrizés során kiválasztott 12 legjobb pályaművet, és ezen az éjszakán eredményt is hirdetnek. A kiíró cég szakmai segítőtársa az architekturális vetítéseiről ismert világhírű Bordos.ArtWorks művészcsoport (Bordos-Kovács-Vicsek), akiknek a nevéhez fűződik többek között, a dubai Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású 3d animáció.

A pályázattal kapcsolatban minden információ elérhető a pályázat honlapján, a http://paintup.visualpower.hu oldalon.
Paint Up!
Fotók: A mellékelt felvételeket a pályázatot kiíró cég a helyszíni technikai próba során készítette, a technikai paraméterek felmérésére, illetve a várható látvány demonstrálására.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

Shakespeare Amit akartok (Vízkereszt) a Szkénében
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés