bezár
 

art&design

2010. 04. 19.
Fesztiválok utcája Hortobágyon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Észak-alföldi Régió legjelentősebb fesztiváljai mutatkoznak be szombaton Hortobágyon, a kilenclyukú híd melletti Fesztiválok Utcájában - jelentette be Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. észak-alföldi marketingigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Debrecenben.
Közlése szerint első alkalommal tartanak ilyen jellegű rendezvényt, amikor is a hagyományos György-napi kihajtási ünnephez és az országos biovásárhoz kapcsolódva a térség 27 legjelentősebb fesztiválja mutatkozik be a pusztán.

Gencsi Zoltán, a Hortobágyi Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a sajtóértekezleten elmondta, hogy régi hagyományt felelevenítve hatodik alkalommal tartják meg a kihajtási ünnepet az idei György-napon: a kilenclyukú hídon hajtják át a ménest, a gulyát és a rackanyájat, amelynek létszámát előbb rovásfán rögzítenek.

Az idei szaporulat jelentős: a 800 szürkemarha tehén eddig 650 borjút ellett, de - mint jelezte - előre láthatóan nem állnak meg 730-ig. A 60 nónius kancának 24 csikója, az 1200 rackának 1300 báránya van, a 100 bivalytehén mellett pedig 70 borjú legelészik, köztük az egyetlen albínó, a feketék közt fehéren virító Hópihe - vont gyorsmérleget az MTI kérdésére Gencsi Zoltán.

Min hozzátette, szombaton hirdetik ki az idei bioborverseny eredményeit is. A szakavatott zsűri előzetesen 51 magyar, francia, német és szlovák biobormintát értékelt.

A hétvégi pusztai programokra több mint ötezer látogatót várnak a szervezők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés