bezár
 

art&design

2010. 04. 28.
A világ legnagyobb disznóólja: malacmúzeum Stuttgartban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dugóhúzók, nyakkendőtűk, babák és természetesen malacperselyek - disznómúzeum nyílik szombaton a stuttgarti régi vágóhídon.
A megközelítőleg negyvenezer kiállítási tárgy betekintést enged a malacok változatos történetébe. Művészet és giccs, tudomány és mítosz egyaránt képviselteti magát a százéves szecessziós épület hatszáz négyzetméterén.

A kiállítási tárgyak Erika Wilheimer szenvedélyes gyűjtő huszonöt éves munkájának köszönhetően láthatóak a kiállításon. Miután 1989-ben, a Heilbronn közelében lévő Bad Wimpfenben lévő Szerencsemalac-múzeuma kinőtte a rendelkezésre álló teret, sokáig új helyet keresett gyűjteményének - Köln, Hamburg és Drezda is szóba jött.

A tárlatot huszonöt témakörre osztották: külön termet szenteltek a vadászatnak, a henteseknek és a vallásnak. A malacperselyeknek külön tárlót alakítottak ki, a kereken százötven faj fejlődésének történetét pedig az "ősök arcképcsarnoka" mutatja be.

A szokatlan disznócsorda a világ legnagyobb malacgyűjteményeként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés