bezár
 

art&design

2010. 04. 29.
A palóc kultúra a középpontban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A palóc kultúrát, a térség értékeit mutatják be szombaton a tavaszköszöntő Almavirág Fesztiválon a Nógrád megyei Kozárd községben.
Május elsején több mint kétszázezer virágzó almafa köszönti a cserhátalji Kozárdra látogatókat - tájékoztatta az MTI-t Figuráné Csáki Zsuzsanna, a szervező Kozárdért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Almavölgyben felállított nagyszínpadon kulturális programok várják a vendégeket, akik megkóstolhatják a különféle tájjellegű ételeket, és bejárhatják a helyi és térségi termelők, kézművesek vásárát is.

A rendőrség, a Klíma Klub és az új Novohrad-Nógrád Geopark bemutatósátorral vesz részt a fesztiválon, az Athéné Alkotó Kör egész nap játszóházba várja a családokat, de lesz gyakorlati bemutató a kínai egészségmegőrző programból, és kocsikázhatnak is az Almaligetben a látogatók.

Pénteken megnyitják a kozárdi faluházban Rédei Magda grafikus Az almavirág köszöntése című kiállítását. Itt papírból, vágással, illetve tépéssel készült képeket nézhetnek meg az érdeklődők június 4-ig.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés