bezár
 

art&design

2010. 05. 07.
A cipők felhőkarcolója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A cipők felhőkarcolóját, 31 centiméteres sarokkal ellátott lábbelit tervezett egy román dizájner.
A tulajdonképpen három fekete szandálból összeállított cipőkülönlegesség csak kis méretekben kapható.

A cipőépítészként is emlegetett Mihai Albu új alkotására máris tucatnyi megrendelés van, holott a lábbeli nemcsak sarkával, hanem árával is kiemelkedik a piac kínálatából: akár 1200 euróba (338 ezer forintba) is kerülhet egy pár. Romániában a havi átlagkereset 450 euró (126 ezer forint).

Az egykor építészmérnökként dolgozó Albu húsz éve tervez cipőket. Véleménye szerint a sarkak mindenképpen előnyt jelentenek, hiszen a nők többsége nem rendelkezik hosszú lábakkal. A magas sarok ezen kívül újrapozícionálja a derekat is.

Albu cipői általában legalább kétszer olyan magasak, mint a nemzetközi dizájnerek kreációi. Tervrajzai a matematika, az építészet és a művészet keverékéből születnek. Saját elmondása szerint az inspirációt Constantin Brancusi román szobrász és Antonio Gaudí spanyol építész munkáiból meríti.

Pávatollakkal, koponyákkal díszített alkotásai mellett megtalálhatóak több sarokkal rendelkező darabok is. Az Albu-cipők elsősorban inkább műalkotások, mint viselésre alkalmas lábbelik.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés