bezár
 

art&design

2010. 05. 08.
Rippl-Rónai József gyűjteményes kiállítása Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Száz évvel ezelőtt született a Maszkos csendélet, Rippl-Rónai József legjelentősebb alkotásainak egyike. Ebből az alkalomból gyűjteményes kiállítás nyílik a festőművész munkáiból jövő hét végén a győri Városi Művészeti Múzeumban, amely az egy évszázaddal ezelőtt készült alkotást őrzi.
Mint azt Pintérné Gergics Ágnes, a közgyűjtemény igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, a május 15-től látogatható tárlaton az érdeklődők elé tárják Rippl-Rónai legismertebb festményeit, köztük az Apám és Piacsek bácsi vörösbor mellett, valamint a Zorka fekete kesztyűvel című alkotásokat.

Az előbbit a Magyar Nemzeti Galéria, az utóbbit a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum kölcsönzi Győrnek a bemutató idejére. A tárlat anyagát azonban magángyűjtemények is gazdagítják: Kieselbach Tamás jóvoltából láthatja majd a győri közönség a Narancsos csendéletet, amely a Városi Művészeti Múzeum tulajdonában lévő Maszkos csendélet párja.

Az íróportrék közül felvonultatják Karinthy Frigyes és Schöpflin Aladár arcképét, bemutatnak számos nagyszerű enteriőrképet, tusrajzot. A múzeum ezúttal olyan Rippl-Rónai-grafikákat is kiállít saját anyagából, amelyeket először láthat a nagyközönség.

A tárlathoz, amely július 31-ig várja az érdeklődőket, gazdag közművelődési program kapcsolódik borkultúra-estekkel, kreatív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és családi múzeumi délutánnal.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Esterházy az Ódry Színpadon
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés