bezár
 

art&design

2010. 05. 08.
Kétnapos tavaszi árverést tart a Pintér Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétnapos tavaszi aukciót tart a Pintér Galéria: szerdán és csütörtökön csaknem 300 klasszikus és kortárs festményt, plasztikát, valamint műtárgyakat visznek kalapács alá.
Az első napon több olyan mű is szerepel a tételek között, amelyek kikiáltási ára 2 és 5 millió forint közé esik. Ekkor árverezik a teljes kollekció legdrágább, 5,4 millió forintos képét, egy lófejtanulmányt, amely a Budavár visszavétele című monumentális Benczúr Gyula-munkához készült. Szerepel a kínálatban egy másik tanulmány is: a Koszta József Háromkirályok imádása című festményéhez készült munka induló ára 1,2 millió forint.

Kiemelkedő darab 2,8 millió forintos induló árral a müncheni tanulmányokon nevelkedett Kováts Károly Golyózó gyerekek című méretes vászna. Ezt követi 2,2 millióval Berczeller Rezső Rudolf mozgalmas kisplasztikája, az 1971-ben készült Karóbahúzott. Millió forint feletti ára van Gyarmathy Tihamér kompozíciójának, Barcsay Jenő alföldi tájának és egy 18. századi, ismeretlen festő Golgotájának. Kádár György gobelinjét, a Macskás csendéletet az 1950-es évekre datálják és 1,5 millió forintról indítják a licitet.

Milliós tételekkel a kortárs kínálatban is lehet találkozni: két üvegkompozíció, Lugossy Mária és Bohus Zoltán munkája 1,9 és 1,7 milliós kikiáltási árat kapott. Nagy Gábor György óriás festménye, a Győztes óriás, valamint Jovián György Bontás III. című vászna egyaránt 1, 6 millióról startol, míg egy Lossonczy Tamás-olajkép 1,2 millió forinttól licitálható.

Rippl-Rónai József tájképéhez 800 ezer forintos árat rendeltek, míg Kmetty János szentendrei jelenete 950 ezer forintról indul. Kerényi Jenő két bronz plasztikáját 800 és 400 ezerért árverezik. Kínálnak hat Schéner Mihály-tájat és csendéletet 90 és 180 ezer forint között, valamint az 1983-as Betyárcsendéletet 480 ezer forintért.

Az ezüst használati és dísztárgyak 12 ezer és 900 ezer forint között mozognak. Az előbbi egy bécsi szecessziós ezüsttükör, az utóbbi egy pesti kávés és teáskészlet. Fischer- és Zsolnay-dísztárgyakhoz néhány tíz, legfeljebb 280 ezer forintért lehet hozzájutni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Jonathan Levine: Csekély esély


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés