bezár
 

art&design

2010. 05. 11.
Trópusi pillangók repkednek a szegedi Kultúrpalotában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több tucatnyi hatalmas trópusi lepke repked a szegedi Móra Ferenc Múzeum egyik termében felállított lepkeházban; a színpompás rovarokat a nagyközönség A pillangók zöld szigete és egyéb hatlábú csodák című, csütörtökön nyíló tárlaton láthatja majd.
Gaskó Béla, a közgyűjtemény igazgatóhelyettese a kiállításról kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pillangók bábok formájában a tajpeji állatkertből érkeztek a Tisza-parti városba.

A szegedi Kultúrpalota egyik termében igyekeztek a rovarok élőhelyéhez, a tajvani klímához hasonló körülményeket kialakítani. A teremben így 25-30 fok van, a levegő relatív páratartalma pedig 60 százalék fölötti. A vékony hálóval borított lepkeházban pedig – ahova majd a látogatók is bemehetnek, hogy testközelből ismerkedjenek meg a 10-15 különféle fajhoz tartozó trópusi rovarokkal - olyan, a szegedi egyetemi füvészkertből érkezett növények kaptak helyet, amelyek hasonlítanak a tajvani flórára.

A pillangók a bábból történő kikelésük után csupán három hétig élnek, így a július 4-ig látható tárlatra kéthetente új szállítmány érkezik – tudatta a biológus.

Bár a lepkeház ígérkezik a tárlat legizgalmasabb részének, a múzeum számos más érdekességgel is várja a vendégeket. Látható lesz a Magyar Természettudományi Múzeumnak a rovarvilágot rendszertani kategóriák szerint bemutató vándorkiállítása, rovarokat ábrázoló természetfotó-tárlat, az egyik teremben pedig foglalkoztatót alakítanak ki, ahol a gyerekek makettek segítségével ismerkedhetnek az ízeltlábúakkal.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés