bezár
 

art&design

2010. 05. 11.
Múzeumi programok a világnap alkalmából Dél-Szlovákiában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Galántán, Szencen és Dunaszerdahelyen is ingyenes múzeumlátogatással és késő estig tartó esejményekkel várják az érdeklődőket szombaton, amikor Európa-szerte a múzeumi világnap (május 18.) alkalmából rendeznek programokat.
Galántán szombaton délután kezdődik a rendezvény a Honismereti Múzeumban a városi általános iskolák és a művészeti iskola diákjainak fellépésével. Ezt követően megnyitják a Nagyszombat megyére jellemző népviseleteket bemutató kiállítást, majd rövidfilmeket vetítenek, egyebek között a járásban található vízimalmok működéséről is - írja az Új Szó című pozsonyi napilap keddi számában.

A galántai program részeként a Szent István király római katolikus templomba is invitálják az látogatókat, akik a templomról szóló ismertető után orgonahangversenyen vehetnek részt.

Szencen az 1989-es csehszlovákiai bársonyos forradalom lesz a téma. A városi múzeumban már péntek délután megnyitják a 89 novembere című kiállítást. A Szlovák Nemzeti Múzeum, a Szlovák Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Intézetének közös kiállítása Pozsony, Róma és Berlin után látható a szlovákiai magyar városban. A kiállításhoz kapcsolódva szombaton az egykori események résztvevőivel tartanak beszélgetést és dokumentumfilmeket vetítenek a 21 évvel ezelőtti forradalomról.

Dunaszerdahelyen szombaton ingyenesen látogathatók a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum állandó és időszaki kiállításai. Délután tartják a nemzetközileg is elismert Marta Filová ezüst ékszereinek bemutatását, miközben a látogatók betekintést nyerhetnek az ékszerkészítés titkaiba is.

A május 18-i múzeumok világnapjáról a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának 1977 májusában Moszkvában megtartott konferenciáján határoztak. A világnapot először 1978. május 18-án ünnepelték.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés