bezár
 

art&design

2010. 05. 12.
Fiatal amerikai fotóművészek a Holdudvarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal amerikai fotóművészek munkáit bemutató kiállítás nyílik szerdán Amerikai fényképész címmel a margitszigeti Holdudvar Galériában.
A schaumburgi Illinois Institute of Art hallgatóiból álló, Full Frame Exposure elnevezésű művészcsoport első európai tárlatát két héten át tekinthetik meg a látogatók - közölte Falvai Mátyás, a kiállítóhely sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Az érdeklődők Don Marshall, Joel Hernandez, Ashley Reyes, Joe Dick, Sheehan Conner, Aubree Flaws, Zenita Hill, Kelsey Adams, Marc Henderson és Richard Hyde összesen 19 alkotását láthatják. A fotókat egy független, három tagú szakmai zsűri válogatta ki a 60 mű közül.

A Full Frame Exposure megalakításának célja az volt, hogy segítsen a hallgatóknak fotóművészetük fejlesztésében, kapcsolatok kialakításában és olyan tapasztalatok megszerzésében, amelyekre egyedül nehezebben tehetnének szert.

A kiállítás kissé általános címe lehetőséget ad az alkotóknak, hogy művészetüknek azt az oldalát mutassák meg, amely a leginkább foglalkoztatja őket. A kiállító művészek így saját művészeti érdeklődésükre koncentrálhatnak ahelyett, hogy egy központi témának kellene megfelelniük.

A május 25-i záróeseményen Don Marshall, a csoport vezetője beszél majd a többi között a fiatal amerikai művészek gondolkodásmódjáról, művészeti felfogásáról és az amerikai művészeti intézmények működéséről.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés