bezár
 

art&design

2010. 05. 21.
Kiss: Budapesten a legnagyobb rock cirkusz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiss: Budapesten a legnagyobb rock cirkusz Már csak pár napot kell aludniuk a Kiss fanatikusoknak és azoknak, akik részesei szeretnének lenni a világ egyik legnagyobb rock showjának: május 28-án az Arénában színpadra lép a Kiss.
Bár a zenekar már több mint 35 éve színpadon áll, és kiváló technikai gárdával dolgozik, mégis saját maguk végzik minden helyszínen a hangpróbát. Más vonatkozásban sincsenek luxus igényeik, a saját szállításukra is csak kisbuszokat rendeltek az általánosságban használt limuzinokkal vagy luxusautókkal szemben.

A Kiss tagjai közös öltözőt használnak, amibe csak tükröket, székeket és ruhaállványokat kértek. Emellett egy külön pihenő szobájuk is lesz: itt már kanapék, fotelek és hangulatvilágítás is helyet kap. Egy saját próbahelyiség is az igények között szerepel, ahol a koncert előtt az aznapi műsort véglegesítik.

Talán az egyetlen pici luxus, hogy saját szakáccsal utaznak, azonban mindenhol helyi alapanyagokat használnak az ételek elkészítéséhez.

A zenekar egyszerű menüt kér: sült csirke- vagy pulykamell, hal, különböző tészták, sült kukorica és zöldségek, saláták, sajtok, gyümölcsök és némi csokis süti teszi ki a kívánságlistát.

Hideg üdítők, szobahőmérsékletű ásványvíz, gyümölcslé, energiaital, kávé, tea, szerepel az italkérések között. A Kiss nem kért alkoholt, a koncert utánra is csupán minimális mennyiségű sört rendeltek az öltözőbe, a színpadra szigorúan csak ásványvizet és energiaitalt visznek.

60 fős állandó stáb utazik a turnéval, nagyrészt technikai és pirotechnikai szakemberek.

Mellettük több mint 80 magyar segít majd Budapesten az építési munkálatokban, ami a koncert napján hajnali 6-kor kezdődik, hogy időben minden a helyére kerüljön. A koncert felszerelését közel 40 kamion és busz szállítja városról városra.

Kiss

A színpad közel 400 négyzetmétert tesz ki, a két oldalsó szárnnyal 33 méter széles, tehát az Aréna szélességét szinte teljesen kitölti majd. 2 oldalsó kivetítő mellett a színpad hátsó részén egy óriási LED fal található, amely a legtávolabb ülő nézőknek is egészen közel tudja vinni a koncert minden mozzanatát.

A Kiss a koncertek alatt meglehetősen sok pirotechnikai elemet használ, ezek egy részét Gene Simmons maga kezeli, a többi a színpad különböző részein helyezkedik el. A látványhoz tartozik a szárazjég által keltett füst és több hidraulikus szerkezet is, amely a zenekar tagjait emeli szinte a tetőig vagy tünteti el a show különböző pontjain.

Különlegesség még, hogy Paul Stanley a koncert alatt „átrepül” egy másik színpadra, az Aréna túlsó végébe, 60 métert megtéve a közönség feje felett.

Budapesten a várható kapunyitás 18.30, előzenekarként nyolc órától a Hard együttes melegíti majd be a közönséget, a Kiss kb. 21 órakor lép színpadra és több mint két órás koncertet adnak – a turné eddigi helyszínein csak pozitív, magasztaló kritikák jelentek meg a showról.

Mint a legtöbb koncertre, most sem lehet behozni fényképezőgépet, bármilyen kamerát, hangrögzítő eszközt, illetve üveget vagy palackos italokat és lézer pontozót – ezeket a tárgyakat a kapuknál ellenőrzik.

Jegyek még kaphatók a Ticket Expressben és az Eventim országos hálózatában, valamint a www.livenation.hu oldalon keresztül.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés