bezár
 

art&design

2010. 05. 21.
Darmstadti kortárs művészek kiállítása nyílik Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét pozíció címmel hat-hat kortárs darmstadti szobrász és festő alkotásaiból nyílik kiállítás szombaton a szegedi Reök-palotában a XVI. Táblaképfestészeti Biennále kísérőrendezvényeként – közölte Nátyi Róbert, a kulturális intézmény művészeti vezetője pénteken az MTI-vel.
Néhány éve hagyomány, hogy a táblaképfestészeti biennáléhoz, illetve a nyári tárlathoz kapcsolódóan Szeged valamely testvérvárosának művészei is bemutatkoznak egy kisebb kiállítással – mondta a művészettörténész. Hozzátette: két esztendeje temesvári, tavaly pedig nizzai alkotásokkal találkozhatott a közönség.

Számos darmstadti képzőművészt már hosszú évekre visszanyúló kapcsolat fűz Szegedhez, s többen a csongrádi művésztelepnek is rendszeres résztvevői. Amikor tavaly ellátogattak a Reök-palotába, adódott az ötlet, hogy a több mint százhúsz tagot számláló, száz esztendeje alapított művésztelephez kötődő darmstadti Szecesszió csoport is bemutatkozhatna itt – beszélt a tárlat előzményeiről Nátyi Róbert.

A német művészek a tárlatra egy egész katalógusnyi alkotást kínáltak föl, s ezek közül válogatták ki a rendezők hat szobrász, illetve festő fejenként két-két alkotását. A kiállítók között egyaránt szerepel fiatalabb és idősebb művész, figuratív és absztrakt alkotó. A tárlat anyaga így igyekszik keresztmetszetét adni a kortárs német művészeti törekvéseknek – fogalmazott a szakember.

A július 11-ig látható, sokszínű tárlat vendégei a hagyományos táblaképek és szobrok mellett találkozhatnak installatív művekkel, s olyan munkákkal is, amelyek fény- és hanghatásokkal operálnak.
Nátyi Róbert elmondta, hogy Szeged testvérvárosainak képzőművészeti bemutatkozása már az idén folytatódik a Reök-palotában, ahol néhány hónap múlva egy cambridge-i festő alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés