bezár
 

art&design

2010. 06. 05.
ARS HOMO EROTICA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ARS HOMO EROTICA, a varsói Nemzeti Múzeum műgyűjteményét radikálisan új szemszögből bemutató, és átértékelő tárlat, kiegészülve egy impozáns kortárs művészeti anyaggal. A kiállításnak magyar résztvevői is lesznek: El Kazovszkij és Dallos Ádám.
A tárlat célja, hogy bemutassa a művészettörténetben megjelenő homoerotikát, különös tekintettel az antik, és Kelet-Közép Európa kortárs művészetére. Hasonló, a témát egészében átfogó, nagyméretű, múzeumi bemutató eddig még nem született a világ más, nagyobb múzeumaiban sem.

Legutóbb a 2007-ben, Milánóban megrendezni próbált Art and Homosexuality. From Von Gloeden to Pierre et Gilles című kiállítás próbálkozott hasonló célkitűzésekkel, de a tárlatot 3 nap múlva bezárták, és csak egy kisebb, cenzurált változatot engedélyeztek Firenzében.

A varsói kiállítás több, mint 250 művel, és mások mellett, olyan művészekkel jelentkezik, mint Nan Goldin, Wilhelm von Gloeden, a Blue Noses, Katarzyna Kozyra, David Cerny, Anna Daucikova, El Kazovszkij, vagy Catherine Opie, aki a nemzetközi kortárs fotográfia egyik legjelentősebb alakja, munkáiból 2008-ban a new york-i Guggenheim Museum rendezett retrospektív kiállítást, vagy a 2003-as velencei biennálén berobbanó S and P Stanikas Litvániából.

A kiállítás szervezői, a szélsőjobboldali fenyegetések ellenére, jelentős számú nemzetközi érdeklődőt várnak, már csak azért is, mert 2010 nyarán, London, Madrid és Stockholm után Varsóban rendezik meg Európa legnagyobb meleg fesztiválját, az Europride-ot.


A tárlat megtekinthető a Varsói Nemzeti Múzeumban 2010. június 11-től szeptember 5-ig.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés