bezár
 

art&design

2010. 06. 07.
„Művészek, ugyanarról másképp”
a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika és szobrász diplomakiállításain
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A „Művészek, ugyanarról másképp” sorozat keretében 2010. június 9-én 17 órakor Szabó Győző, színművész tart különleges tárlatvezetést a tervezőgrafika szakirány diplomakiállításán Felsmann Tamással a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében. 2010. június 10-én 17 órakor az érdeklődők Tóth Krisztina íróval és Farkas Ádámmal találkozhatnak az epreskerti szobrász végzősök tárlatán.
Az egyetem a 2010-es diplomakiállítások és védések alkalmával rendhagyó tárlatvezetés-sorozatot indított „Művészek, ugyanarról másképp” címmel. A hetente váltakozó szakok kiállításain más-más művészeti ágak képviselői osztják meg véleményüket és elképzeléseiket az egyetem által delegált művésztanárral és a látogatókkal. A 2010. május 19. első alkalmon Varga Lívius, zenész volt a meghívott és körülbelül 80-100 fős csoporttal és Radák Eszterrel, valamint Drozdik Orsolyával, az egyetem festő szakának docenseivel tartott párbeszédet.
 
Második alkalommal Bódis Kriszta, író és dokumentumfilm rendező vett részt Gaál József, docenssel a festőszakos diplomázók második tárlatán 2010. május 26-án.
 
2010. június 3-án 17 órakor a képgrafika szakirány diplomakiállításán Jurecskó László, művészettörténész kalauzolta végig az érdeklődőket az egyetem két adjunktusával, Lengyel Andrással és Szurcsik Józseffel.
 
A diplomakiállítások 2010. május 18 – június 17. között tartanak nyitva. Minden hét közepén védhetik meg a munkáikat szakavatott zsűri előtt a festő, képgrafikus, tervezőgrafikus, restaurátor, szobrász és intermédia szakos diplomázók.
 
A sorozat kiemelkedő időpontja 2010. június 19., amikor az egyetem legérdekesebb kiállítása, a Best Of Diploma tárlat nyílik. A Múzeumok Éjszakáján olyan három művészegyéniség tart tárlatvezetéseket, mint Keresztes Ildikó, Tornyi Ildikó és Varga Kinga.
 
A most zajló tárlatok minden héten keddtől csütörtökig 10-18 óra között és pénteken 10-15 óra között tekinthetők meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében és az Aulában.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés