bezár
 

art&design

2010. 06. 09.
A világ első virtuális épületfestő versenye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Visualpower a világon elsőként írt ki virtuális épületfestő pályázatot animáció- és mozgóképkészítők számára. Az itthon még kevéssé ismert művészeti ág képviselőinek munkáit óriás fényerejű projektorokkal vetítik ki a Múzeumok Éjszakáján a Magyar Nemzeti Galéria homlokzatára.
A szervezők a Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny elindításakor az architekturális vetítés műfajának népszerűsítését tűzték ki célul. Emellett bemutatkozási lehetőséget szerettek volna teremteni azoknak, akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra e speciális formájára. A különleges versenyre a pályázók a Magyar Nemzeti Galéria "B" épületének középső homlokzatához igazodó 3 perces, zenei aláfestéssel készült animációkkal pályázhattak.
 Paint Up!
A döntőt, amelybe a 12 legkiemelkedőbb pályaművet neves hazai szakértőkből álló zsűri választotta be, június 19-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg a Magyar Nemzeti Galériában. Az este folyamán egyedi, óriás fényerejű projektorok segítségével mutatják be a közönségnek a továbbjutott munkákat, és arra is fény derül, hogy a zsűri kiket talál a legjobbnak.
 
Az rendezvényen egy igazi különlegesség vetítésére is sor kerül. A műfajban világszerte ismert Bordos László Zsolt és meghívott alkotótársai,  Kovács Ivó és Vicsek Viktor kifejezetten erre az alkalomra készítettek egy bemutatófilmet. A művészek nevéhez fűződik többek között a dubai Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású 3d animáció. Az eseményen Molnár Ferenc „Caramel” is fellép. Az érdeklődők a Hunyadi udvar mellett a Dísztéren is nyomon követhetik az eseményeket, az itt elhelyezett kivetítőn.
 Paint Up!
A Nemzeti Galéria délután 5 órától hajnali 2-ig várja a látogatókat, akik a virtuális épületfestő művészek munkái mellett számos érdekes program közül választhatnak. Az este részletes programja megtekinthető az MNG oldalán, a Paint Up! virtuális épületfestő verseny döntőjének részletes programja pedig elérhető a pályázat honlapján.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés