bezár
 

art&design

2010. 06. 09.
Időszobák Szekszárdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az őskort, a római kort és a honfoglalás korát bemutató "időszobákat" alakítanak ki elsősorban diákok számára a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban egy európai uniós pályázat révén.
A 47 millió forintos támogatásból a múzeum pincéjében a korokra jellemző ruházat, fegyverzet, edények, háztartási eszközök bemutatásával teszik élményszerűbbé a történelmet - mondta az MTI-nek Gaál Zsuzsanna, a múzeum igazgatóhelyettese.

Az oktatóhelyiségekben intelligens táblákat, az épület más pontjain pedig nyolc terminált helyeznek el. Ezek egyike az M6-os autópálya építését megelőző régészeti feltárást eredményeit mutatja be a szinte minden történelmi kort képviselő, több száz leleten keresztül.

A látogatók a múzeum földszintjén gömbpanorámás felvételeken ismerhetik meg az emeleti kiállításokat, aminek ennek elsősorban a mozgássérültek számára van jelentősége, az épület ugyanis nehezen akadálymentesíthető - mondta az intézmény igazgatóhelyettese. A korszerűsítés 2011 novemberére készül el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés