bezár
 

art&design

2010. 06. 15.
Generation Rules
új nemzedék, új szépségideál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Polis Caffe Culturale – hybrid art&cafe a kultúrapártolás és a fiatal tehetségek segítésének részeként bemutatkozási lehetőséget biztosít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem friss diplomásainak. Ennek a kezdeményezésnek a keretein belül első alkalommal két - fotó szakon végzett - hallgató mutatja be diploma sorozatát a Generation Rules című kiállításon, amely 2010. június 18-tól tekinthető meg.
Balla Vivienne:
„Diplomám témája az új generáció, az új szépségideál. Olyan fiatalokból álló csoportokkal dolgozom, akik a külsejüket a társadalmi elvárások szerint igyekeznek tökéletesre alakítani, ezzel szinte szoborszerűvé, nemtelen bábúvá alakítva magukat. Szeretném a nézők elé tárni az általam új generációnak nevezett fiatalokat. Ideálszerűen akarom ábrázolni a kiválasztott személyeket, lecsupaszítani őket, egyen sminket és hajat adni modelljeimnek, ezzel olyan helyzetbe hozva őket, ahol már nem támaszkodhatnak a számukra oly megnyugtató márkákra, ruhákra, frizurákra. Lecsupaszítva megmutatom azonosságaikat és ezzel kiemelem a különbözőségeiket, meghagyva a szabad értelmezés lehetőségét.”
Balla Vivien munkája
Fejér János:
„A család az embert élete végéig elkíséri, vagy, mint valóság, vagy később mint emlék és hiány. A családban az élet körforgása jelenik meg. A születés, a növekedés, az élet továbbadása, a kiteljesedés, majd mindezeknek a kikerülhetetlen elmúlása. Ennek a történetnek egy tünékeny és múlandó időszakát szeretném ábrázolni, ahol a család tagjai még együtt vannak. A fotográfia mint technika képes szembeszállni ezzel a mulandósággal, képes „megörökíteni” ezeket a tünékeny pillanatokat, amik a fotográfiai expozíció varázslatával átkerülnek egy másik dimenzióba, ahol ezüstkép rajzolataként élnek tovább. Sorozatom olyan képekből áll, amelyek a régi értelemben vett családfotók stíluskereteinek megtartásával teret adnak az alapvető emberi tartalmak megjelenésének: az összetartozásna, együttlétnek, szeretetnek és a teremtett ember szépségének.”
Fejér János munkája
A nemi szerepek, ideálok változása a családra, a család fogalmára is kihat. Nézőpont kérdése, hogy épp felértékelődik és vágyott értékként, „emlékként” sejlik fel, vagy elhanyagolható, helyettesíthető, hátráltató tényezőként értelmeződik. A két fotósorozat egyszerű, letisztult képalkotási technikája szabad teret hagy a „döntésnek”, avagy elgondolkodásnak, merre tovább, merre tartunk, múlt és jelen, tradíció és korjelenség hogyan találkozik, alakul … Erre utal a cím: Generation Rules / Generációs szabályok. Vajon mit kezdünk ma velük, mit érnek nekünk, melyik generáció és milyen szabályait követjük?
Balla Vivien munkája

művészek/artists: Balla Vivienne, Fejér János
megnyitó/vernissage: 2010. június 17., csütörtök 19.00 óra
megnyitja/opening speech: Fabricius Gábor
megtekinthető/on view: 2010. június 18 - július 12.
kurátor/curator: Nádudvari Noémi
helyszín/location: Polis Caffe Culturale - hybrid art&cafe
1088. Budapest Bródy Sándor u. 8.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés