bezár
 

art&design

2010. 06. 16.
Chris Dercon lesz a londoni Tate Modern új igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A belga származású Chris Dercon lesz 2011 tavaszától a londoni Tate Modern igazgatója.
A művészettörténész Dercon, aki hét éve a müncheni Művészetek Házának igazgatója, a spanyol Vicente Todolit váltja majd az intézmény élén. A Művészetek Házában többek között Gerhard Richter, Anish Kapoor, Andreas Gursky és Aj Vej-vej (Ai Weiwei) művészek alkotásaiból is sikeres kiállításokat szervezett. Korábban is kortárs múzeumokban dolgozott, például a New York-i PS1-ben vagy a rotterdami Witte de Withben.

A Tate Modern világszerte az egyik legismertebb modern és kortárs múzeum, évente látogatók milliói keresik fel. A Temze déli partján fekvő intézmény idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

Az új igazgató számára nagy kihívást jelent majd a múzeum átépítése és új épületszárnnyal való megtoldása: a munkálatok 2012-ig készülnek el. A Tate Modern megnövelésének ötlete Herzog & de Meuron építészektől származik, akikkel Dercon már Münchenben is együtt dolgozott.

Dercon az új állást "hihetetlenül inspiráló feladatnak" nevezte: úgy véli, ez remek lehetőség, hogy újfajta művészeti intézményt alakítsanak ki a XXI. század számára.

Wolfgang Heubisch, a bajor kormány kulturális, tudományos és kutatási minisztere sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Dercon máshol folytatja munkáját. Kifejtette: az igazgató a Művészetek Házát a modern művészet legizgalmasabb és legelismertebb kiállítóhelyei közé emelte.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés