bezár
 

art&design

2010. 06. 21.
Megnevezték az Aviva Képzőművészeti Díj jelöltjeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is hat fiatal művész, illetve csoport mutatkozhat be az Aviva Képzőművészeti Díj kapcsán a budapesti Műcsarnokban őszre meghirdetett közös kiállításon; a jelöltek névsorát hétfőn tette közzé a múzeum és a díjat finanszírozó biztosító.
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a Műcsarnok igazgatója által felkért zsűri hat tagja olyan fiatal művészeket jelölhetett a második alkalommal meghirdetett díjra, akik legalább három éve alkotnak, és már legalább egyszer volt önálló kiállításuk.

Ebben az esztendőben Páldi Lívia művészettörténész, a Műcsarnok főkurátora; Karvalits Ferenc műgyűjtő, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum igazgatója; Szűcs Attila festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének adjunktusa; Hornyik Sándor művészettörténész; illetve Hans Knoll galerista és műkereskedő nevezett meg egy-egy képzőművészt, illetve alkotói csoportot.

A bruttó 5 millió forinttal járó díjra Hornyik Sándor Németh Hajnalt, Karvalits Ferenc a Párizsban élő Esterházy Marcellt, Bencsik Barnabás pedig a Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy által alkotott Société Réaliste-csoportot jelölte. Páldi Lívia választottja szintén egy csoport, a László Gergely és Rákosi Péter alkotta Tehnica Schweiz; Szűcs Attila Batykó Róbertet, míg Hans Knoll a Magyarországon élő szerb Katarina Sevicet javasolta.

Mint a Műcsarnok sajtóreferense, Csejdy Réka az MTI-nek elmondta, a hat jelölt munkáit október 9. és november 7. között tekintheti meg a közönség a múzeumban.

A díj sajátossága, hogy a kiállítást követően a kurátoroknak egymást kell meggyőzniük a nyertesről, saját jelöltjeikre ugyanis nem szavazhatnak. A látogatók is kiválaszthatják saját kedvencüket: a közönségdíjat elnyerő művész 500 ezer forinttal gazdagodik majd.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés