bezár
 

art&design

2010. 06. 23.
Múzeumi éjszaka csütörtökön Sepsiszentgyörgyön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyedszer szervezi meg Szent Iván napján a világszerte látogatócsalogatónak szánt Múzeumok éjszakája rendezvényt a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum csütörtökön.
Az intézmény idén is izgalmas programokkal készül a csütörtökön 18 órától éjfélig ingyenesen látogatható rendezvényre.

A nyílt nap célja, hogy olyanokat is bevonzzanak, akik ritkán vagy soha nem járnak múzeumba - írja internetes oldalán az Új Magyar Szó című bukaresti napilap. A szervezőknek ez a szándéka eddig teljesült is, hiszen minden alkalommal több száz látogatót sikerült becsalogatni a rendezvényre. A tapasztalatok szerint főként kisgyerekes szülők vesznek részt a foglalkozásokon.

A késő estébe nyúló program műtárgyak szépségversenyével kezdődik. A muzeológusok tíz tárgyat jelölnek meg, a látogatók pedig szavazással választhatják ki, hogy szerintük melyik a legszebb. A tárgyakat egy feladatlap alapján kell megkeresni, majd a bejáratnál lévő dobozba kell elhelyezni a szavazatot.

A látogatókat másként is megmozgatják a muzeológusok. A vállalkozó kedvű múzeumjárók fénycsapdával gyűjthetnek éjjeli lepkéket a múzeum kertjében.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés