bezár
 

art&design

2010. 06. 26.
Elárverezik Munch egyik Madonnáját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elárverezik Edvard Munch egyik kézzel festett Madonna-nyomatát, az alkotás értékét 700 ezer fontra (mintegy 241,5 millió forintra) becsülik.
A hírt a Bonhams aukciósház jelentette be Münchenben, ahol a norvég festő Madonna-litográfiáját péntekig tekinthette meg a közönség.

A művész 1895 és 1902 között készített egy Madonna-sorozatot. A jövő hónapban kalapács alá kerülő alkotás 1895-ben született, s a mostani volt az első alkalom, hogy a nagyközönség láthatta a fedetlen keblű és ledér tekintetű Madonna e korai változatát.

"Munch hét évig vissza-visszatért a Madonna-témához, lenyűgöző megcsodálni ennek az ikonnak egy ilyen korai ábrázolását" - mondta Robert Kennan, a Bonhams egyik igazgatója.

A szakember szerint igen ritka alkalom, hogy egy ilyen művészettörténeti jelentőségű mű piacra kerül. Az árverést július 13-án Londonban tartják.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés