bezár
 

art&design

2010. 06. 27.
Halla Tibor festőművész brüsszeli kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Halla Tibor, az idén Pécsett diplomázott szegedi festő képeiből Festmények címmel nyílik kiállítás a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben kedden.
Reményi Krisztina, az intézet igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy Halla Tibor képei az elmúlt négy évben készültek, és mintegy 40 festményt láthat a galéria két szintjén az érdeklődő. A kiállítás hét kisméretű tájképpel kezdődik, ezek a "suhanó tájak", ihletőjük az a tájélmény, amit a mozgó távolsági busz ablakából lát az utazó.

A tájképek közé sorolódik két nagyobb 2007-es munka: nappali fényben két fémstruktúra látszik, az első egy épület vázának tűnik, a másik mintha egy stadion fém ülésszerkezete volna felülről, mindkettő hideg kékes árnyékokkal. Szitanyomással készült absztrakt grafikai sorozatának darabjaiból is bemutat néhányat.

A 2009-es két Tour de France képe a diplomamunka része. Fotó alapján készült festmények, a megvilágított és árnyékos színfelületek pontosan megkeresett tónusaival. A széles ecsetvonások vibrálóvá teszik a felszínt, helyenként a korai olasz futurizmus mozgásérzetét keltik.

Legfrissebb munkái: a négy nyugat-európai városkép. A kiállítás képei nincsenek bekeretezve, mert Halla Tibornak az a szándéka, hogy látszódjanak a festmények bizonytalan szélei - magyarázta Reményi Krisztina.

A festőművész idén diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. 2008-ban egyéves ösztöndíjjal Franciaországban tanult. Több magyar és külföldi kiállításon szerepeltek munkái. Tagja a fiatal képzőművészeket tömörítő szegedi Lajtorja egyesületnek.
Halla Tibor tárlata július 9-ig lesz nyitva Brüsszelben.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés