bezár
 

art&design

2010. 06. 29.
Afrikai bábok és maszkok a füleki várban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mágia hírnökei - Afrikai bábok és maszkok címmel nyílik kiállítás szombaton a szlovákiai Füleki Vármúzeumban a prágai Nemzeti Múzeum gyűjteményéből.
Agócs Attila, a vármúzeum igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a nigériai, togói, kongói, elefántcsontparti, mali, gaboni, kenyai, mozambiki, tanzániai, Burkina Fasó-i, Sierra Leone-i, ghánai és angolai műtárgyak a fekete földrész rítusainak titokzatos világába vezetik a látogatót.

Az anyag betekintést nyújt az afrikai bábok és maszkok fejlődésébe, a kísérőszövegek bemutatják azok küldetését és szimbolikáját, valamint a kortárs európai társadalomhoz és kultúrához fűződő viszonyukat.

A kiállítás november 15-ig tekinthető meg Füleken. A tárlathoz szeptembertől múzeumpedagógiai foglalkozások is kapcsolódnak majd.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés