bezár
 

art&design

2010. 07. 02.
Három napig az utcaművészeté a Nyugati parkolója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A térhatású aszfaltfestmények mellett napközben BMX-bemutatók, breaktáncosok, esténként dj-szettek várják az érdeklődőket a 3D City Graph-X első magyarországi aszfaltfestés fesztiválon a budapesti Nyugati pályaudvar parkolójában péntektől vasárnapig.
Mint a szervezők az MTI-nek pénteken elmondták, a Magyarországon egyelőre nem igazán elterjedt térhatású aszfaltrajz lényege, hogy bizonyos szögből nézve olyan vizuális illúziót keltsen, mintha kiemelkedne az aszfalt síkjából, mintha valós mélységet és magasságot jelenítene meg.

A fesztivál legnevesebb vendége a Berlinből érkező Christiane Jessen-Richardsen, aki a művészeti ág egyik legelismertebb képviselőjeként számos nyugat-európai várost díszített már háromdimenziós aszfaltfestményeivel.

A német művész mellett péntek délelőtt a magyar csapatok - a Neopaint, a Kutyarúzs és a Color Brigade - is munkához láttak, így másnap délutánra már a kész alkotásokkal találkozhat a közönség.

A helyszínen felépített nagyjából 40 méter hosszúságú graffiti-falra a műfaj ismert hazai képviselői festenek.

Nemcsak a vizuális utcai művészetek képviselői vesznek azonban részt a fesztiválon: napközben BMX- és breakdance-produkciók, esténként pedig élő dj-szettek szórakoztatják a látogatókat.

A háromnapos rendezvény alkotásai vasárnap estig tekinthetők meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Tóth Luca animációsfilm-rendezővel networkingről, az animáció esélyeiről és a VIII. kerületről
Interjú Rév Marcell operatőrrel rendezőkről, trendekről, filmekkel eltöltött évekről
Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés