bezár
 

art&design

2010. 07. 10.
Alkotótábor nyílt Zselickislakon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik alkalommal nyílt meg a zselickislaki alkotótábor; az egyhetes alkotómunkát kulturális programsorozat egészíti ki.
Az ötletgazda, Bene János kaposvári festőművész évről évre tíz művészt fogad a megyeszékhelyhez közeli falu alkotóházában, amely ilyenkor nyitva áll az ottani műhelymunka iránt érdeklődők előtt.

Az évek során az alkotótábor nemzetközivé szélesedett, az idén egy a Vajdaságból érkezett karikaturista, Lephaft Pál mutatkozik be egy kiállítással az őt fogadó táborlakóknak és a közönségnek. Ugyancsak először "táborlakóvá lett" Szászné Hajdú Katalin ruhákat tervez, amelyeken a férje, Szász Endre (1926-2003) festőművész által használt motívumok is megjelennek.

A táborban fotós, festő- és iparművész, belsőépítész, textilművész és szobrász dolgozik majd. A munkafolyamatot a helyiek és a környékbeliek is naponta nyomon követik, az eddigi tapasztalatok alapján kulturális központtá válik ilyenkor a somogyi település, ahol napközben kézműves játszóház várja a gyerekeket, esténként pedig szabadtéri diavetítés, koncertek, irodalmi előadások marasztalják a képzőművészekre kíváncsi érdeklődőket.

Az egyhetes rendezvény végén - jövő szombaton - a táborban készült alkotásokból nyílik kiállítás. A programsorozathoz 1,2 millió forint támogatást nyertek a szervezők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés