bezár
 

art&design

2010. 07. 13.
Pucc, geg és báj!
A WAMP Hónap Designere júliusban a PUCC csoport
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pucc, geg és báj! A nyári szezonban kéthetente jelentkezik Budapest szívében a stílusos designvásár. A WAMP szakmai zsűrije, júliusban a PUCC tervező csoportot választotta a Hónap Designerének. A játékos, bohém formavilágot bemutató sokszínű márka július 11-én mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri vásáron.
A WAMP 2009-től havonta kitünteti azokat a magas színvonalon alkotó designereket, akik munkájukkal hozzájárultak a vásár seregszemlévé lényegülő arculatának kialakulásához. Heim Zsuzsa textiles, Kiss Ildikó szövő, Szentpétery Melinda csomagoló és Szűcs Eszter Anita bőrös, vagyis a PUCC. A WAMP zsűri elismerését színes, vidám, salátafodros, vagy épp cseresznyefityegős ruháikkal, ötletes- és humoros kiegészítőikkel, illetve a közönségdíjas I-pod tokjaikkal nyerték el.

A PUCC kvintesszenciája a különleges szabásban és formákban rejlik. Minden egyes darab rejt valami apró geg-et, poént, csavart, ami egyedivé teszi a munkáikat. Így viszkóz, pamut, vagy éppen elasztikus anyagú utcai, hétköznapi viseletre készült ruháikban is mindig van valami fondorlat: egy beépített pingvin, vagy éppen egy cipzárszájú gorilla. Az idővel kéttagúvá zsugorodott csapatban mára csupán – a munkái során Vivien Westwoodnál is megfordult – Heim Zsuzsa a főállású PUCC-os, míg Melinda külföldről egyengeti a márka útját.

Előbbinek köszönhető a makik, vagyis az apró állatfigurák átütő sikere, melynek játékos motívumai már a ruhákban is megjelenik. A gumicukor színekben is pompázó koalanyúl, vagy kockamackó minden korosztályt levesz a lábáról- és hűen tanúskodik a tervezőcsapat meghökkentő sokszínűségéről. A Pucc csoport viszont nemcsak a ruhák- és kiegészítők terén formabontó. A WAMP és a MOHA (Mosolyotthon Alapítvány) felkérésére a Concorde Zrt. támogatásával színes, kedves Makik kerültek az alapítvány falára is, amely a továbbiakban jókedvet- és derűt visz a kisgyerekek mindennapjaiba.
PUCC
WAMP szakmai zsűri

Áprilistól a WAMP tervezőinek egységesen magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az 5 fős szakmai zsűri kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők: László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő), Martinkó József (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője), Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék - tanársegéd), Winkler Nóra (műsorvezető - Kultúrház), Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató)
PUCC
WAMP Hónap Designere Díj

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

www.wamp.hu
http://pucc.hu/
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés