bezár
 

art&design

2010. 07. 15.
Organikus irodadesign és fejlett munkakultúra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Organikus irodadesign és fejlett munkakultúra Az amerikai tőzsdén jegyzett Albemarle Corporation Magyarországon nyitotta meg globális szolgáltató központját. A hazánkban letelepedő multinacionális vegyipari óriáscég két ütemben, másfél év alatt közel 120 magasan képzett szakembert kíván alkalmazni. A nemzetközi trendekhez illeszkedő munkahelyi ergonómia szellemében kialakított budapesti iroda izgalmas színfoltja a hazai munkahelyi kultúrának.
Az Albemarle Corporation lousianai központú vegyipari cég, amely globális fejlesztője, gyártója és értékesítője magas minőségben előállított, más-más területre szánt innovatív termékeknek az élelmiszeripartól az elektrotechnikáig. A 100 országban nemzetközi szinten több mint 3500 dolgozót foglalkoztató cég fenntartható fejlődés melletti elkötelezettsségét mutatja, hogy a Corporate Responsibility című nemzetközi magazin, “100 Best Corporate Citizen” tagságába választotta 2010-es szavazásán a cég innováció iránti elhivatottsága- és fenntartható fejlődés iránt elkötelezett üzleti gyakorlata miatt.
Albemarle
A cég a Dózsa György és Váci út sarkán elhelyezkedő Capital Square irodaház épületének hatodik emeletén alakította ki új székhelyét. Az irodaház a németországi HOCHTIEF Projektentwicklung leányvállalatának, a HOCHTIEF Development Hungary Kft-nek első magyarországi projektje a Finta Stúdió tervezésében, amit a Construction and Investment Journal 2009 legjobb Irodafejlesztéseként tüntetett ki. Az irodahelység kiválasztását, berendezését és a teljes projekt sikeres megvalósulását az Albemarle magyarországi megbízottja B. Nagy Ferenc, a Stay In Hungary Kft. ingatlan befektetési tanácsadó cég vezetője irányította, aki a willbedesign fiatal enteriőr designer csapatával: Gáti Annával, Szegő Gáborral és Gyarmati Ágostonnal minimalista, könnyed, de mégis energikusan motiváló és természetes harmóniákat működtető teret hozott létre a hazai munkatársak számára.
Albemarle
Az iroda tereiben tradíció és innovativitás keveredik. A letisztult környezet egyszerre modern és természetközeli munkatér, ahol a kívánt atmoszférát a nemzetközi trendekkel harmonizáló designbútorok és kiegészítők hozzák létre. A Vitrától, negyvenes évekbeli Ray és Charles Eames székek kerülnek kellemes kettősségeket mozgató összhangba a George Nelson faliórákkal vagy Enzo Mari formatervezett memo táblájával. A falakon nyugtató hatású meleg színek, természetes alapanyagú tapéták és dió furnér fut körül. Az enteriőr színei az Albemarle környezettudatosság iránti elkötelezettségét hangsúlyozzák.
Albemarle
Az Albemarle figyelmének középpontjában a munkatársak állnak. Így a munkahelyi ergonómia a kortársi irodai elvárások szellemében otthonos, barátságos környezetet teremt, ami kreativitásra, csapatmunkára- és teljesítményre ösztönöz. A két ütemben, összesen 120 szakképzett munkatársat alkalmazni kívánó Albemarle magyarországi irodája ugyanakkor lehetőséget ad a kikapcsolódásra, pihenésre és a játékra is. A Játékzónában a Google- és Red bull irodák családias közösségi tereihez hasonlóan csocsóasztal, kényelmes kanapék és a környék antikváriumainak legkiemelkedőbb irodalmi- és tudományos munkái várják a dolgozókat. A hatalmas, panorámás teraszon pedig a laza munkahelyi beszélgetések mellett könnyedén megfér egy-egy vacsorával egybekötött zenés rendezvény is.
Albemarle
A belsőépítészeti koncepció elsőrendű célja a kollektivizmus és a csapatszellem erősítése. Így a székek támlájának optimális rugalmassága épp olyan lényeges szempontot képvisel, mint a Bouroullec fivérek által tervezett áttetsző alga-fal, amely a zavartalan munkához szükséges térbeli elválasztást, vagy éppen a kreatív interakciót segíti. A visszafogottan elegáns Bocci lámpák és Moooi asztalok mellett friss alkotói energiákat sugároznak a szofisztikált belső designhoz illeszkedő képzőművészeti alkotások, melyeket fiatal magyar képzőművészek munkáiból válogattak össze. Rigler András szobra és Horváth Dániel festménye az enteriőr hangulatához szervesen illeszkedő, de önmagukban is megálló ikonikus alkotások.
Albemarle
Az egyedi tervezői koncepcióval létrejött irodatér így méltán magasra emeli a lécet a hazai munkahelyek szürke mezőnyében, és példát mutat arra, hogy a piaci verseny és a fejlett munkakultúra hogyan illeszthető össze a maximálisan kreatív munkatérrel.
Albemarle
Így a székek támlájának optimális rugalmassága épp olyan lényeges szempontot képvisel, mint a Bouroullec fivérek által tervezett áttetsző alga-fal, amely a zavartalan munkához szükséges térbeli elválasztást, vagy éppen a kreatív interakciót segíti. Az egyedi tervezői koncepcióval létrejött irodatér így méltán magasra emeli a lécet a hazai munkahelyek szürke mezőnyében, és példát mutat arra, hogy a piaci verseny és a fejlett munkakultúra hogyan illeszthető össze a maximálisan kreatív munkatérrel.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés