bezár
 

art&design

2010. 08. 18.
Reklámozhatja-e Asterix a McDonald's étteremláncot?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Botrányt okozott a McDonald's amerikai gyorsétteremlánc egyik franciaországi reklámja, amelyben a képregényhős Asterix hamburgert és sült krumplit majszol.
Asterix, a gall rajongói egyenesen a francia nemzeti örökség megsértését látják a reklámban. A hirdetés a gallok győzelmi vacsoráját ábrázolja, a torra a reklám szerint egy McDonald's étteremben került sor.

A bloggerek egyike megjegyezte, ezek után nem lehet tudni, mire számítsanak, legközelebb talán Tintint látják viszont egy Subway étteremben.

"Milyen ironikus, hogy a leigázhatatlan gallok a hódítóknak keltenek reklámot" - jegyezte meg egy másik internetező.

A hirdetésért felelős Euro RSCG más mese- és filmhősöket is bevetett az étteremlánc forgalmának fellendítésére, Hamupipőke például egy McDrive-ba hajt be, míg a Sikoly című széria ismert szellemalakja egy Big Mac szendvicset fogyaszt.

A McDonald's gyakori és kedvelt célpontja az Amerika-ellenes megnyilvánulásoknak Franciaországban, sokan a francia kultúrát, valamint a francia konyhát fenyegető jelenségként tekintenek az étteremláncra.

Asterix ezzel szemben a lázadó francia szellem megtestesítője, aki ókori kalandjaiban immár 51 éve tör borsot a rómaiak orra alá. Obelix barátjával együtt a kis gall óriási népszerűségnek örvend, a képregényeket tartalmazó kötetekből világszerte 325 millió darab kelt el.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Jonathan Levine: Csekély esély
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés