bezár
 

art&design

2010. 08. 23.
Elloptak egy van Gogh festményt Kairóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az egyiptomi főügyész szerint biztonsági hiányosságokkal okolható, hogy ellopták Vincent van Gogh egyik festményét szombaton fényes nappal egy kairói múzeumból.
A Mamúd Halil múzeumban kiállított 35X30 centiméteres vásznat a reggeli nyitás után kivágták a keretéből. A 50 millió dollár (11 milliárd forint) értékűre becsült Pipacsok vagy Váza virágokkal néven ismert műremeket 1977-ben egyszer már ellopták, akkor két év kellett ahhoz, hogy előkerüljön.

A kairói Mahmúd Halil múzeum a XIX-XX. század európai képzőművészetének egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik a Közel-Keleten.

Abdel-Megid Mahmúd egyiptomi főügyész vasárnap közölte a múzeum egyetlen riasztója sem működött, a 43 megfigyelő kamerából csupán hét működött a lopás idején annak ellenére, hogy a múzeum biztonsági rendszere általában a legjobbak közé tartozik.

A hatóságok szombaton még azt közölték, hogy a vásznat a kairói repülőtéren egy olasz párnál megtalálták, ám hamarosan cáfolták a hírt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

A hetedik te magad légy A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
Jonathan Levine: Csekély esély
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés