bezár
 

art&design

2008. 05. 15.
Rekordáron kelt el Francis Bacon egyik képe
PRAE.HU/MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új rekord született a kortárs művek szerdai árverésén New Yorkban: Francis Bacon ír festő (1909-1992) Triptych (Hármasoltár) című alkotása 86 millió dollárért (közel 14 milliárd forint) talált gazdára a Sotheby,s aukciós háznál.
Az 1976-ban készült monumentális, provokatív alkotás 30 millió dollárral többért kelt el, mint a korábbi, 52,6 millió dolláros rekordár, amelyet Bacon egy másik művéért tavaly fizettek.

A háború utáni modern műalkotások korábbi rekordját Mark Rothko White Center (Yellow, Pink and Lavander on Rose) című alkotása tartotta, amely egy éve 72,84 millió dollárért kelt el a Sotheby,s aukciós háznál.

A szerdai eladások eufórikus légkörben zajlottak a Sotheby,snél, számos vászon messze felülmúlta a szakértők várakozását.

Előző nap a Christie, s jelentette be, hogy a tavaszi árverési idényben 348 millió dollár (több mint 56 milliárd forint) értékben adott el műveket, a múlt heti impresszionista aukció után immár másodszorra rácáfolva azokra a hírekre, amelyek szerint válságban lenne a műkincs-kereskedelem az Egyesült Államokban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés