bezár
 

art&design

2010. 08. 29.
Nimfaünnep az Aquincumi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áldozatbemutatás, gyógynövény-ismertető és kézműves programok mellett szatírokkal való fotózkodás és mitikus mesék is szórakoztatják az érdeklődőket jövő vasárnap az Aquincumi Múzeumban Budapesten.
A közönség Faunok és nimfák címmel mitikus meséket élvezhet a Térszínház előadásában, Halmágyi Sándor színművész tolmácsolásában pedig nimfameséket hallgathat. Az előadásokon szó esik egyebek között az ókori fürdőkultúráról, az érdeklődők megismerkedhetnek az aquincumi polgárváros vizes épületeivel, és gyógynövény-bemutatón is részt vehetnek - közölte az intézmény az MTI-vel.

A kisebbek római stílusú tárgyakat készíthetnek hagyományos technikákkal, "vizeskedhetnek", bárki beöltözhet nimfának vagy lefotóztathatja magát a szatírokkal. Az Aquincumi Baráti Kör szervezte programokat dunai hajózás és gályázás is színesíti.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés